2021-06-21 08:12:19• hírek • Bede Emőke

Ittas autóvezetőkre vadászott hétvégén a rendőrség

Az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés még mindig a közlekedési balesetek vezető okai közé tartozik, épp ezért a rendőrség a napi szintű ellenőrzések mellett rendszeres időközönként tematikus akciókkal is szűri az ittas sofőröket.

Az elmúlt hétvégén is egy ilyen jellegű akciót szervezett a közlekedési rendőrség, melynek során az egyenruhások szondával felszerelkezve vonultak ki a megye legforgalmasabb helyszíneire, két nap alatt pedig nem kevesebb mint 250 sofőrt teszteltek. A szondát megfújó autóvezetők közül szerencsére csak öten fogyasztottak szeszesitalt indulás előtt, s közülük is csak kettő esetében mutatott ki olyan magas értéket a készülék, hogy a rendőrök kénytelenek voltak büntetőeljárást kezdeményezni az ügyben. A többi három érintett megúszta pénzbírsággal.


„Hálásak vagyunk azoknak az autóvezetőknek, akik megértették, hogy alkoholfogyasztás után nem szabad autót vezetni, hiszen e felelősségteljes magatartás révén sem saját, sem a forgalom többi résztvevőjének testi épségét nem veszélyeztetik” – üzente a rendőrség.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: